Много неочакван коментар след интервюто на Виктор Орбан пред американския журналист

...
Много неочакван коментар след интервюто на Виктор Орбан пред американския журналист
Коментари Харесай

Гръм! Журналист разкри кой ни плаши с война

Много непредвиден коментар след изявлението на Виктор Орбан пред американския публицист Тъкър Карлсън. Интервюто е излъчено по съветската държавна телевизия РТ.

В него Орбан насочва неразбираема опасност с война без да показва коя страна засяга.
-->
Журналистът Григор Лилов счита, че опасността с война, която Орбан произнесе преди дни пред Тъкър Карлсън е точно към България.

ОРБАН И ВУЧИЧ ЗАПЛАШИХА БЪЛГАРИЯ С ВОЙНА

*** Как в двете столици предадоха четата какъв газ тече и ще тече по “Турски поток ” – единствено и само съветски! ***

.Давам фрагмент от изявлението на Виктор Орбан пред скандалния американски водещ Тъкър Карлсън, който беше отхвърлен от Фокс нюз.

- И ние, унгарците, незабавно напомнихме, че с изключение на Северен поток има и различен газопровод – Южен поток за превозване на съветски газ – по южния кулоар Турция, България, Сърбия, Унгария. И дружно с президента на Сърбия пределно ясно дадохме да се разбере, че в случай че някой изиска да направи нещо сходно с южния кулоар, каквото стана със северния (моя бел. – да бъде затворен), ние ще го оценим като мотив за война и ще реагираме неотложно, тъй че не би трябвало. Вероятно по този начин може да се работи във връзка с Германия, само че в този район не трябва. Това беше пределно явен сигнал.

- Мислите ли, че ви схванаха?

- Мисля, че да.

- И вие не се обърнахте към руснаците…

- По този въпрос ли?

- Да!

- Това е маджарски въпрос, а не е съветски.

- Да, само че говорейки пред целия свят, че не трябва да се прави измама към този газопровод, вие се обръщате не към…

- Не, не към Москва.

- Ясно, не към Москва

Кои могат да спрат съветския газ по Турски поток, който се оказва руско-турски-сръбско-унгарски, както показах преди години, а България попада в плана само като територия, само че не и като страна.

Възможните страни са две: Украйна или България.

Възможните страни са две: Украйна или България.

Украйна, в случай че го взриви (което е невероятно по липса на софтуерен потенциал за дълбоки морета). Освен това Белград няма по какъв начин да води война против Украйна, тъй като нямат обща граница.

Турция не е, тъй като даже и да го спре, няма по какъв начин Унгария и Сърбия да водят война с нея, в случай че не прегазят нашата територия.

Остана България - в случай че спре преноса на газ или не допусне да се усили потенциалът.

Виктор Орбан от свое име и от името на Вучич непосредствено ни заплаши с война, в случай че не се съгласим с преноса на съветски газ по сякаш нашата тръба. Разбира се, стигне ли се до такава степен, НАТО и Европейски Съюз ще отвъртят един подобен пестник и на двамата, че евентуално краят им разумно ще приключи в интернационалният съд в Хага. Капка подозрение няма, а и двамата го знаят добре, само че за какво да не пробват шантаж. Още повече, в случай че почвата за него е удобна, както е у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР